Glasvezel

Goed in glasvezeltechniek

Het gebruiken van glasvezel voor telecom- en datacommunicatieverkeer is niet meer weg te denken uit de hedendaagse communicatietechnologie. Glasvezel is kwetsbaar en het vereist kennis en kunde om hier goed mee te kunnen werken. Onze mensen weten vanuit hun ervaring wat ze moeten doen en hebben de beschikking over al het benodigde materieel voor zowel het blazen, lassen als meten van glasvezel.

Onder hoge druk wordt glasvezel met speciaal inblaasapparatuur door bestaande of door ons aangelegde (HDPE) buis geblazen, waarbij grote afstanden kunnen worden overbrugd. De hoeveelheid buisjes en de diameter ervan kunnen variëren. Bovendien behoort het creëren van benodigde aftakkingen tot de mogelijkheden. Geen enkele keer blazen is hetzelfde, het vereist vakmanschap en moet in één keer goed gaan.

Ook het verbinden van glasvezel door middel van lassen wordt door ons vakkundig verzorgd. Een precisiewerk waarbij vanuit een gedegen voorbereiding de kabels/glasvezels eerst zorgvuldig worden geprepareerd. Vervolgens worden de vezels gelast middels een fusielas apparaat. De lassen worden daarna gefixeerd met een lasbeschermer.

Meten is weten en een essentieel onderdeel binnen ons werk. Met behulp van de OTDR-meter (Optical Time Domain Reflectometer) kunnen we controleren of het gebouwde netwerk voldoet aan de vereiste specificaties. Op deze wijze kunnen we kwaliteit van de door ons gerealiseerde glasvezelprojecten waarborgen.